Langzaam en stabiel is niet de enige manier om veilig te trainen.

Hoewel gecontroleerde herhalingen een geweldige manier zijn om spierspanning te creëren en een geweldige training te hebben, voegt explosief oefenen andere voordelen toe die niet over het hoofd mogen worden gezien.

Explosieve training kan je helpen meer spieren op te bouwen en al je spiergroepen te versterken door je snel bewegende vezels te richten. En trainen met snelheid bouwt kracht op, iets dat belangrijker wordt naarmate je ouder wordt. Om nog maar te zwijgen, meer kracht helpt bij populaire oefeningen zoals deadlifts, squats en bankdrukken,

De meeste mensen weten echter niet hoe ze explosief moeten bewegen zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Het antwoord is oefeningsselectie.

Veel traditionele krachtbewegingen van het hele lichaam, zoals het reinigen van de lange halter, hebben een grotere kans op letsel. Het kan tijd en oefening kosten om de mobiliteit van het bovenlichaam te ontwikkelen, of uren persoonlijke coaching met een personal trainer om de fijne kneepjes van zeer technische liften te leren. Maar dat betekent niet dat u de “kracht” -bewegingen tijdens uw trainingen moet opgeven.

Je kunt gewoon meer explosieve lichaamsgewichtoefeningen doen, inclusief dingen als sprongen (met een lichaamsgewicht squat of lunge), lichaamsgewichtrijen of push-ups. Of u kunt variaties van krachtbewegingen selecteren die iets minder ingewikkeld zijn om te leren en daarom veiliger voor u om uit te voeren. Betreed de kettlebell-beker schoon.

Waarom Kettlebell Goblet
Schoon is zo effectief

 

Kettlebells kunnen voor sommige mensen verwarrend zijn vanwege het handvat, maar ze bieden ook veel afwisseling die het gemakkelijker kan maken om oefeningen te leren of aan te passen.

In tegenstelling tot barbell-cleans (of zelfs de kettlebell-clean), helpt een kettlebell-goblet-clean je om explosieve beenaandrijving te trainen met minimale beweging van het bovenlichaam. Bij de meeste zuivere oefeningen moet je de bel of stang “vangen” in wat de rekpositie wordt genoemd (rustend op je arm en bovenborst). Dit is dezelfde positie als de barbell front squats, maar in plaats van te beginnen met de stang in positie, moet je hem opvangen tijdens de lift.

De Kettlebell Goblet Clean hoeft niet in het rek te worden afgewerkt, wat het voor sommigen moeilijk maakt en tot blessures kan leiden. Telkens wanneer u de term ‘drinkbeker’ hoort, betekent dit dat u de KB met beide handen voor uw borst houdt.

Dit is wat deze beweging zo effectief maakt: als je de kettlebell van de vloer naar de bekerpositie brengt, hoef je alleen maar je greep te ontspannen. Dat is het. U hoeft uw polsen en onderarmen wekenlang niet te slaan terwijl u het leert.

Dit maakt het een ideale zet voor beginners. Je bent op weg om de lift je eerste dag onder de knie te krijgen. En je leert hoe je een zware bel veilig in de startpositie kunt krijgen voor goblet squats zonder je onderrug te tweaken. Win-win.

De hele beweging is geweldig voor het opbouwen van explosiviteit van het onderlichaam die je hamstrings en bilspieren zal versterken. Naarmate je beter wordt, kun je proberen een enkele kettlebell te “vangen” of door te gaan naar een dubbele kettlebell clean. Of u kunt gewoon doorgaan met het toevoegen van gewicht en u hoeft zich nooit zorgen te maken over het “vangst” -aspect. De afwisseling maakt deel uit van wat de oefening zo effectief maakt.

 

Hoe je dat doet

Ga staan met je voeten iets wijder dan schouderbreedte. De kettlebell moet gecentreerd zijn tussen je benen.
Ontgrendel je knieën en duw je heupen naar achteren totdat je de handgreep van de kettlebell vast kunt pakken. De startpositie zal sterk lijken op een deadlift.
Rijd door je benen en billen, sta snel op. Houd je armen dicht bij het lichaam. De kettlebell gaat recht omhoog alsof hij in een lift staat.
Als je de pop met je benen geeft, moet de bel nu “zweven” en gewichtloos aanvoelen. Terwijl het je borst bereikt, ontspan je je greep en draai je je ellebogen rond de kettlebell. Uw handen glijden iets langs het handvat.
Ontspan je greep weer om terug te keren naar de startpositie door de stappen om te keren.